Ilmainen toimitus yli 60€ ostoksille!

Suussa sulavat donitsit


Ostin vähän aikaa sitten donitsipellin, joten oli pakko vihdoin kokeilla uunissa paistettavia donitseja. Olen aikaisemmin tehnyt vain vappuisin munkkeja rasvassa paistaen, joten tämmöinen uunissa valmistettava donitsi oli täysin uusi kokemus.

Donitsit näyttivät kauniin sileiltä donitsipellin ansiosta.

donitsiresepti

Dippasin (uitin) donitsit lämpimässä kinuskissa ja ripottelin vähän strösseleitä pinnalle.

karamellidonitsi

vappudonitsi

Donitseista tuli hyviä (vaikkakin keitin kuorrutetta liian vähän aikaa, mikä johti siihen ettei se jähmettynyt donitsien päälle). Ensi kerralla kokeilen suklaakuorrutetta, joka on helpompi. :)

donitsit

Tein donitsit Annin uunissa -blogin reseptillä (https://www.anninuunissa.fi/salted-caramel-donitsit-uunissa). Tässä vielä resepti:

Ohje:
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 tl leivinjauhoa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 0.5 tl suolaa
  • 1 tl jauhettua kardemummaa
  • 1 dl maitoa
  • 1 kananmuna
  • 0.5 dl öljyä
  • vuokaspray
  1. Mittaa ja sekoita kaikki kuivat aineet keskenään isossa kulhossa.
  2. Sekoita kananmuna, maito ja öljy toisessa kulhossa
  3. Lisää muna-maito-öljyseosta kahdessa erässä jauhoihin ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
  4. Voitele donitsipelti vuokaspraylla tai öljyllä, jotta donitsit irtoavat helposti pellistä. (Itse käytin voita voiteluun)
  5. Laita taikina pursotinpussiin ja pursota taikinaa pellille donitsikoloihin noin puoleenväliin. (Kokeilin myös toista tekniikkaa, jossa lusikoin taikinaa koloihin, mutta pursottamalla tuli tasaisempaa jälkeä. :)) 
  6. Paista uunissa 200 asteessa noin 5 minuuttia uunista riippuen.
  7. Anna donitsien jäähtyä hetki pellillä ja kippaa ne sitten ritilälle jäähtymään.
 
Salted Caramel Kuorrute:
  • 2 dl fariinisokeria
  • 2 rkl vettä
  • 2 dl kerma
  • nokare voita
  • sormisuolaa
  • nonparelleja
  1. Mittaa fariinisokeri ja vesi kattilaan. Keitä niin kauan, kunnes sokeri on sulanut.
  2. Lisää kerma hiljalleen sekaan, koko ajan hämmentäen.
  3. Keitä kinuskia koko ajan kevyesti sekoitellen, kunnes se paksuuntuu.
  4. Kinuski on valmista noin 15-20 minuutissa (jostain syystä tämä aika ei riittänyt minun kinuskiin :D). Lisää voi ja suola ihan lopuksi sekaan.
  5. Dippaa donitsit vielä lämpimään kinuskiin ja ripottele päälle nonparelleja.

Nauti! <3


Jätä kommentti


Kommentit julkaistaan kun ylläpitäjä on ne hyväksynyt